NASELI NA OGLAS PREKO INTERNETA: Došli da kupe auto, pa opljačkani!
Foto: Rojters

Policija traži prevaranta

NASELI NA OGLAS PREKO INTERNETA: Došli da kupe auto, pa opljačkani!

Austrija -
Po dogovoru, parkirali su automobil u blizini groblja i čekali prodavca. Nepoznati muškarac prišao im je s leđa i s uperenim pištoljem tražio da mu predaju novac

BEČ - Trojica Bečlija opljačkana su u štajerskom gradiću Kapfenberg kada su došli da pazare auto koji su videli u oglasima na internetu. Prevarant je navodno prodavao putnički automobil u odličnom stanju za 40.000 evra, a nesuđeni kupci, muškarci od 34, 34 i 60 godina došli su u ponedeljak uveče u Kapfenberg da pogledaju vozilo.

Po dogovoru, oko 19:30 parkirali su svoj automobil u blizini groblja i čekali prodavca. Nepoznati muškarac prišao im je s leđa i s uperenim pištoljem tražio da mu predaju novac. Prevarant je očigledno mislio da kupci nose svih 40.000 evra. Na njegov razočarenje, Bečlije nisu ponele novac za kupovinu, pa im je uzeo vozačke dozvole i pasoše. Oteo im je i mobilne telefone kako ne bi mogli da pozovu policiju.

Policija i dalje traga za prevarantom, Austrijancem u dvadesetim godinama, izrazito mršavim i visokim oko 185 cm, kratke, plave kose. U trenutku napada nosio je plavu majicu kratkih rukava, kačket i naočare za sunce.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track