VRUĆINE ODNOSE ŽIVOTE: 13 poginulo na Duhove, nepažnja glavni uzrok!
Foto: KURIR

Tropski talas iz Sahare

VRUĆINE ODNOSE ŽIVOTE: 13 poginulo na Duhove, nepažnja glavni uzrok!

Austrija -
Ni u jednoj nesreći policija nije ustanovila tehničke probleme na vozilima, niti krivicu druge osobe

BEČ - Za praznik Duhovi, tokom proteklog vikenda, u saobraćjnim nesrećama u Austriji život je izgubilo 13 ljudi, četiri puta više nego prošle godine u ovom periodu.

Zbog jake južne oluje koja je donela pustinjski vazduh sa severa Sahare, Austriju su zahvatile paklene vrućine. U proteklim danima živa u termometru se penjala i do 37 stepeni Celzijusa, što je loše uticalo i na pažnju vozača.

U udesu u Donjoj Austriji stradalo je četvoro penzionera koji su osveženje hteli da potraže u Istočnim Alpima. Ista sudbina snašla je i mladog vozača skutera (23), takođe u Donjoj Austriji, kao i biciklistu (64) i trojicu motociklista (25, 32, 40) koji su poginuli u odvojenim udesima u Štajerskoj. Ni u jednoj nesreći policija nije ustanovila tehničke probleme na vozilima, niti krivicu druge osobe.

"Nepažnja i lošija koncentracija prouzrokovana vrelim talasima glavni je krivac u većini saobraćajnih nesreća. Stoga apelujemo na građane da ukoliko ne moraju, tokom dana ne kreću na putovanje“, saopštila je policija.

Pažnja je neophodna i na bazenima i jezerima, gde mnogi Austrijanci traže spas od vrućine. Mladić (17) umro je u Burgenlandu samo nekoliko trenutaka nakon što je posle sunčanja ušao u bazen da se rashladi. Sumnja se da je u pitanju srčani udar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track