POLICIJA CELU NOĆ NA NOGAMA: Navijači BiH mitingovali po Salcburgu, građani pobesneli!
Foto: AP

Zbog meča sa Argentinom

POLICIJA CELU NOĆ NA NOGAMA: Navijači BiH mitingovali po Salcburgu, građani pobesneli!

Austrija -
Oko 22 časa na mostu Leener formiran je kontrolni punkt. Jedan navijač BiH (29) opirao se kontroli, pa ga je policija savladala tek uz pomoć suzavca, posle čega je uhapšen

SALCBURG - Jedan navijač BiH je uhapšen, a trojica austrijskih policajaca povređena su tokom sinoćnjeg skupa navijača BiH u Salcburgu, uoči utakmice reprezentacije BiH sa Argentinom na SP u Brazilu.

Navijači su oko 20 časova obrazovali nekoliko auto-kolona u kojima je učestvovalo oko 100 vozila. Vozeći se kroz Salcburg, neprestano su trubili automobilskim sirenama, što je izazvalo bes građana, koji su brojnim pozivima bukvalno blokirali policijsku centralu.

Policija je na ulice izašla sa svim raspoloživim vozilima, a u akciji su učestvovali i policijski psi. Oko 22 časa na mostu Leener formiran je kontrolni punkt. Jedan navijač BiH (29) opirao se kontroli, pa ga je policija savladala tek uz pomoć suzavca, posle čega je uhapšen. Tom prilikom trojica policajca su lakše povređena, a most Leener je jedno vreme bio zatvoren za saobraćaj.

Policija je celu noć bila u pripravnosti, ali posle utakmice nisu zabeleženi novi incidenti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track