MAJKA ŠTIĆENIKA OPTUŽUJE: U domu tuku, psuju i maltretiraju decu!

Novi skandal u Domu Sveti Rafael

MAJKA ŠTIĆENIKA OPTUŽUJE: U domu tuku, psuju i maltretiraju decu!

Austrija -
Sin mi se požalio da su mu u nekoliko navrata lice pritisli uz krevet i da nije mogao da diše, rekla je majka u intervjuu za ORF

BEČ - Majka devetogodišnjeg dečaka podnela je prijavu protiv Doma Sveti Rafael u 11. bečkoj opštini Simering zbog nanošenja telesnih povreda njenom sinu. Dečak je pre pola godine stigao u dom, a majci je ispričao da ga često tuku.

"Rekao mi je da su ga u domu ne samo tukli i psovali, već da su mu u nekoliko navrata lice pritisli uz krevet, pa nije mogao da diše”, rekla je majka u intervjuu austrijskom javnom servisu ORF.

Ovaj dom, koji vode socijalni pedagozi i benediktinske časne sestre, pruža podršku i mentorstvo deci iz teških socijalnih uslova i deci ometenoj u razvoju.

Upravnica doma, sestra Magdalena Niščork, demantovala je navode ove majke.

"Ne mogu ni da zamislim da bi zaposleni u Domu Sveti Rafael tukli decu. Ovo mi zvuči potpuno neverovatno, ali detaljno ćemo ispitati svaku prijavu", kaže Niščoruk i dodaje da roditelji na ovaj način verovatno pokušavaju da operu svoju savest.

Socijalna služba kaže da sa Domom sveti Rafael nikada nisu imali problema. Poslednja provera u ovoj instituciji sprovedena je u februaru i tada službenici nisu uočili ništa neobično. Oni apeluju na roditelje da se u ovakvim slučajevima obrate direktno socijanoj službi, kako bi istražni postupak mogao biti pokrenut.

“Bili bismo izuzetno zahvalni ukoliko o ovakvim stvarima ne bismo morali da saznajemo iz medija”, stoji u saopštenju socijalne službe.

Podsetimo, Dom Sveti Rafael dospeo je u žižu javnosti pre desetak dana kada je jedanaestogodišnja devojčica pala kroz prozor kupatila na drugom spratu. Policija i socijalna služba istražuju ko je kriv za ostavljanje otvorenog prozora i da li je u nesreću umešana treća osoba.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja