Pomogli zemljacima kada je bilo najteže!
Foto: Vladimir Kozomara

Uspešno polugodište Zajednice srpskih klubova u Beču

Pomogli zemljacima kada je bilo najteže!

Austrija -
Stanovništvu pogođenom poplavama u Srbiji i RS, Zajednica je do sada otpremila 21 kamion humanitarne pomoći prikupljene u akciji "Zajedno za Srbiju i Srpsku" , izjavio je predsednik Borislav Kapetanović

BEČ - Zajednica srpskih klubova u Beču organizovala je, u utorak uveče, u restoranu "Kod seljaka", u 15. bečkoj opštini, tradicionalnu večeru kojom je obeležen kraj radnog polugodišta.

Ovom druže prisustvovali su Itana Pavićević – Jeremić, prvi sekretar Ambasade Republike Srbije u Beču, Mladen Filipović, šef Predstavništva Republike Srpske u Austriji, Franciska Hili - Buc (Franziska Healy – Butz) iz integracionog biroa socijaldemokratske partije u Beču (SPÖ), Zoran Aleksić, predsednik Saveza Srba u Austriji, članovi Predsedništva Zajednice, predsednici klubova, saradnici iz desete bečke opštine, policije...

Borislav Kapetanović, predsednik Zajednice, je naglasio da su tokom proteklih šest meseci realizovani svi predviđeni planovi sa manjim ili većim uspehom. On je takođe ukazao da je Zajednica veoma zahvalna i ponosna na klubove i članove, koji su odradili veliki posao u okviru akcije "Zajedno za Srbiju i Srpsku", pokrenutu povodom katastrofalnih poplava koje su pogodile domovinu.

Veliki doprinos celokupnoj akciji je dao i bečki ogranak Organizacije srpskih studenata u inostranstvu (OSSAW) Prema njegovim rečima u Srbiju i RS Zajednica je do sada otpremila 21 kamion humanitarne pomoći za pogođeno stanovništvo. Osim toga pokrenuta je i akcija prikupljanja novčanih sredstava.

Dobra saradnja...Borislav Kapetanović, Itana Pavićević - Jeremić i Mladen Filipović
Dobra saradnja...Borislav Kapetanović, Itana Pavićević - Jeremić i Mladen Filipović

“Do sada je prikupljeno 15.600 eura i akcija će trajati do kraja meseca. Polovina prikupljenih sredstava će biti uplaćena na namenski račun Republike Srbije, a druga polovina na račun Republike Srpske. Raduje me činjenica da su se našoj inicijativi odazvali i grad Beč, sa gradonačelnikom Mihaelom Hojplom (Michael Häupl) na čelu, kao i austrijske firme, koje su mimo naših pošiljki slale humanitarnu pomoć”, izjavio je za Kurir Kapetanović.

Od ove godine Zajednica je "bogatija" za četiri člana, pošto se u njeno članstvo vratio klub "Bambi" iz Beča, a priključili su se i Klub srpskih privrednika u Austriji, KUD "Borisav Stanković", kao i udruženje Prugovčana.

Kapetanović je najavio da aktivnosti Zajednice ponovo počinju u septembru. Glavna manifestacija meseca biće održavanje popularne emisije "Žikina šarenica", koju Zajednica organizuje u saradnji sa RTS-om .Takođe Zajednica planira na jesen i dve pozorišne predstave, a u novembru će biti domaćin Dečije smotre foklora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track