I TO JE LEKAR: Čipovati sve građane, čip ne mogu da izgube kao knjižicu!
Foto: Shutterstock

Bivši direktor bolnice šokirao Austrijance

I TO JE LEKAR: Čipovati sve građane, čip ne mogu da izgube kao knjižicu!

Austrija -
Građani treba da dobiju elektronske zdravstvene kartone, koji bi se u formi čipa implantirali u pacijente i na kojima bi bili svi podaci neophodni medicinskom osoblju, kaže Markus Franc

BEČ - Markus Franc (Marcus Franz), lekar po profesiji i generalni sekretar stranke Tim Štronah (Team Stronach) izjavio je da sve Austrijance treba čipovati!

Bivši direktor bečke bolnice Hartman (Hartmann) kaže da je posle pasa došao red na ljude. On je na internet forumu "orteronline.at“ napisao da svi građani treba da dobiju elektronske zdravstvene kartone, koji bi se u formi čipa implantirali u pacijente i na kojima bi bili svi podaci neophodni medicinskom osoblju.

Franc smatra da bi čipovi drastično smanjili administrativne procedure.

"Čip ne može da se, kao zdravstveni karton i knjižica, zaboravi kod kuće ili izgubi, a nemoguće ga je i ukrasti. Zloupotreba je isključena i svaki čovek bi uvek, bilo gde da ode, imao kod sebe najvažnije medicinske podatke“, napisao je Franc na forumu.

On takođe naglašava da bi se na čipu nalazili samo podaci koje pacijent želi da sačuva, a bili bi vidljivi samo tokom doktorskog pregleda ili neke druge medicinske intervencije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track