HOJPL: Motociklisti i skuteri nikome ne smetaju!

Motorizovani dvotočkaši mogu u autobuske trake

HOJPL: Motociklisti i skuteri nikome ne smetaju!

Austrija -
Osim taksista i biciklista ubuduće će i motociklisti moći slobodno da voze trakama u cerntru Beča koje su namenjene autobusima gradskog saopbraćaja

BEČ - Motociklisti će ubuduće smeti da voze u trakama rezervisanoj za autobuse u centru grada, najavio je gradonačelnik Beča Mihael Hojpl Hojpl (Michael Häupl, SPÖ).

“Naravno da to treba dozvoliti, jer vozači motora i skutera u autobuskoj traci ne smetaju nikome”, izjavio je Hojpl u intervjuu dnevnom listu Kronen Cajtung (Kronen Zeitung).

Ova odluka gradonačelnika naišla je na odobravanje Zelenih, koji su godinama tražili otvaranje ovih traka za motorizovane dvotočkaše. Osim Zelenih predlog su pozdravile i Narodnjačka (ÖVP) i Slobodarska partija (FPÖ).

Saobraćajni stručnjaci trenutno procenjuju koje autobuske trake bi bile pogodne i bezbedne za motocikliste. Za sada autobuskom trakom, osim ovih vozila smeju da saobraćaju i taksisti i biciklisti.

U Beču postoji deset autobuskih traka u kojima motorizovani dvotočkaši već sada smeju da voze: one se nalaze u 10, 11, 12, 15 i 22. bečkoj opštini.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track