PALA SA LITICE: Dramatično spasavanje Austrijanke na Krku!

Izvukli je vojnim helikopterom

PALA SA LITICE: Dramatično spasavanje Austrijanke na Krku!

Austrija -
Mesto na kojem se dogodila nesreća kilometrima je udaljeno od najbližeg puta, pa je suprug povređene žene krenuo po pomoć

ZAGREB - Pripadnici Hrvatske gorske službe spasavanja (HGSS) juče su sa vrha Obzova na Krku spasili povređenu austrijsku turistkinju, koja je prilikom silaska sa litice pala i teško povredila nogu. Reč je o ženi srednjih godina koja je sa suprugom došla na planinarenje.

"Žena se prilikom silaska okliznula, pala i zadobila komplikovanu povredu noge. Nesreća se dogodila na planinarskom putu u jednom od klanaca koji se spuštaju sa vrha Obzova prema bašćanskoj plaži", navodi se na sajtu HGSS.

Mesto na kojem se dogodila nesreća kilometrima je udaljeno od najbližeg puta, pa je suprug krenuo po pomoć. Lekari HGSS su prvi stigli do povređene žene, a u pomoć je pozvan i helikopter Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva.

To nije bio kraj drame, jer konfiguracija terena i jak vetar nisu helikopterskom timu dozvoljavali spasavanje sa samog mesta nesreće. Povređenu ženu morali su da premeste na dostupnu lokaciju, posle čega su je prevezli u bolnicu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track