DRAMA NAD PROVALIJOM: Učenica 4 sata visila zaglavljena u žičari!

Na visini od 3.000 metara

DRAMA NAD PROVALIJOM: Učenica 4 sata visila zaglavljena u žičari!

Austrija -
U jednom trenutku počeo je da duva vetar, žičara se tako jako zaljuljala da su mi se noge odesekla od straha, kaže Patricija

BEČ - Učenica Patricija S. (18) provela je četiri sata zaglavljena u žičari na visini od oko tri kilometra iznad ambisa u južnom Tirolu. Da bi izvukli nesrećnu devojku, spasioci su morali da čekaju specijalni helikopter, koji je stacioniran na drugom delu Austrije, u Klagenfurtu.

"Prvo sam pomislila da se samo radi o kratkotrajnom nestanku struje, ali pošto se žičara ni nakon sat vremena nije pokrenula, počela je da me hvata panika. U jednom trenutku počeo je da duva jak vetar, žičara se toliko jako zaljuljala da su mi se noge odsekle od straha“, izjavila je Patricija posle akcije spasavanja.

Njoj je, inače, to bio prvi dan letnje prakse tokom koje radi kao pomoćnica u kuhinji u restoranu Defreger Haus. Do nejga se dolazi žičarom jer je smešten na preko 2.900 metara nadmorske visine. Posle prakse krenula je kući, ali je žičara posle nekoliko minuta stala.

Akcija spasavanja bila je veoma riskantna, pošto se odvijala u vazduhu. Spasioci su se iz helikoptera sajlom spustili do žičare, odakle su izvukli devojku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track