POPUSTILI MU ŽIVCI: Policajac pucao na specijalce, a oni ga ubili!
Foto: APA

Ubistvo u blizini austijske granice

POPUSTILI MU ŽIVCI: Policajac pucao na specijalce, a oni ga ubili!

Austrija -
Policija pokušavala jedanaest sati da ubedi kolegu koji se zabarikadirao u kući da se preda, ali je on zapucao i u unakrsnoj vatri je ubijen

ŠVABEN - U bavarskom mestu Švaben (Schwaben), nedaleko od austrijske granice, specijalna jedinica nemačke policije ubila je jednog svog kolegu (46).

On je juče prepodne, iz nepoznatog razloga, na svom posedu u Azbah­Bojmenhajmu (Asbach­Bäumenheim) više puta pucao iz svog oružja, a potom se zabarikadirao u svojoj kući.

Obaveštena je policija, koja je opkolila kuću, i satima pokušavala da pregovara sa njim. Posle jedanaest sati bezuspešnih pokušaja da se policajac preda i odloži oružje, pripadnici specijalne jedinice pokušali su da uđu u kuću. Međutim, on je zapucao na njih i ranio policijskog psa, a specijalci su u samoodbrani otvorili vatru i tom prilikom ubili kolegu. Srećom u kući u tom momentu nije bila i njegova porodica.

Tokom uviđaja utvrđeno je da je policajac pucao iz svog službenog pištolja, a u kući je pronađeno još nekoliko komada raznog oružja. Policija pretpostavlja da je njihov kolega bio je u stanju nervnog rastrojstva i da je to razlog njegovog ponašanja, koje se tragično završilo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track