UZBUNA: Uz upustvo za izradu bombe ekstremista poručio: Neka puca po Austriji!
Foto: Facebook

POZIV NA TERORISTIČKE NAPADE U BEČU PREKO FEJSBUKA

UZBUNA: Uz upustvo za izradu bombe ekstremista poručio: Neka puca po Austriji!

Austrija -
Ekstremista Filas A. insistrira da se izvrše napadi na deo Beča u kom se između ostalog nalazi i Bečki univerzitet, i gde svakodnevno cirkuliše veliki broj studenata, ali i turista

BEČ - Korisnik fejsbuka Filas A. pozvao je istomišljenike da izvedu terorističke napade na grad Beč, i završio poruku uz "poklič" "Alah će vas sve kazniti".

On je čak na svom fejsbuk profilu objavio uputstvo za kućnu izradu bombe. Uz uz njega je napisao: „Neka puca po Austriji, a pre svega na Šotentoru (Schottentor)“.

Zaprepašćujuća je činjenica da ovaj ekstremista insistrira upravo na napadima na deo Beča (Šotentor), u kom se između ostalog nalazi i Bečki univerzitet, gde svakodnevno cirkuliše veliki broj studenata, ali i turista.

Filas A. je odmah podržala radikalno islamistička borbena organizacija ISIS, inače ogranak Al-Kaide koja trenutno seje strah na teritoriji Iraka i Sirije. Među njegovim prijateljim na ovoj društvenoj mreži nalaze se i radikalne organizacije iz Graca, koje takođe zagovaraju kalifat i podržvaju ekstremiste.

Citat iz Kurana
Citat iz Kurana

Prema rečima austrijske Službe za zaštitu ustavnog poretka i borbe protiv terorizma, u Gracu deluje i veoma opasna radikalno-vehabijska (salafistička) grupa.

Na pretnje Filasa A., objavljene putem fejsbuka, državne organe je upozorila organizacija „Kopti bez granica“, čiji pripadnici decenijama stradaju i doživljavaju torturu od strane radikalnih islamista na teritoriji Egipta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track