DRŽAVNI VRH O PRAMEROVOJ: Bila je veliki demokrata i prava Austrijanka!
Foto: Reuters

Odlazak predsednice parlmenta

DRŽAVNI VRH O PRAMEROVOJ: Bila je veliki demokrata i prava Austrijanka!

Austrija -
Barbara Pramer ne samo da je bila jedna od najistaknutijih ličnosti javnog života naše zemlje, nego je bila priznata i cenjena i van granica Austrije, rekao je predsednik Fišer

BEČ - Predsednik Austrije Hajnc Fišer (Heinz Fischer, SPÖ) je u svom saopštenju povodom smrti Barbare Pramer (Barbara Prammer), predsednice parlamenta, izjavio da ga je ova vest ispunila najdubljom tugom.

"Barbara Pramer ne samo da je bila jedna od najistaknutijih ličnosti javnog života naše zemlje, nego je bila priznata i cenjena i van granica Austrije. Osim toga, bila je neprikosnovena predsednica parlamenta, jedna od vodećih ličnosti socijaldemokrata i političarka sa apsolutnim integritetom“, izjavio je predsednik Fišer.

Austrijski premijer Verner Fajman (Werner Faymann, SPÖ) izjavio je da je prerana smrt Barbare Pramer duboko pogodila sve one koji su je poznavali.

"Barbara Pramer je bila veoma značajan socijaldemokrata, angažovana političarka, veliki demokrata i izuzetna predsednica parlamenta“, naglasio je Fajman.

Potpredsednik vlade Mihael Špindeleger (Michael Spindelegger, ÖVP) je u svom obraćanju istakao da je smrću Barbare Pramer austrijska politika izgubila snažnu ličnost, koja je s pravom zaslužila lično i političko priznanje i poštovanje.

"Barbara Pramer je uvek imala jasne stavove i svojim političkim radom je dokazala i pokazala da je bila pravi demokrata i prava Austrijanka. Njen odlazak ostaviće veliku prazninu u austrijskoj politici“, rekao je Špindeleger.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track