FIŠER : Barbara, mnogima si pomogla, hvala ti!
Foto: Dragana Udovicic

Odlazak Barbare Pramer

FIŠER : Barbara, mnogima si pomogla, hvala ti!

Austrija -
Fišer je povodom smrti predsednice parlamenta u knjizi žalosti napisao da je ona bila uzorni demokrata i drag čovek koji je mnogima pomogao

BEČ - Otvaranjem knjige žalosti u austrijskom parlamentu danas je počelo odavanje počasti preminuloj predsednici skupštine Barbari Pramer (Barbara Prammer), a prvi se upisao predsednik Austrije Hajnc Fišer (Heinz Fischer).

Fišer se jutros upisao u knjigu žalosti istakavši da je Pramer bila uzorni demokrata i drag čovek.

"Draga Barbara, ti su dobro želela i činila, ti si se pridržavala svojih vrednosti i ispunila ih životom, ti si mnogim ljudima pomogla. Bila si snažna ličnost i ugledni demokrata. Pre svega bila si draga osoba. Hvala", reči su kojima se predsednik Austrije upisao u knjigu žalosti.

Austrijski kancelar Verner Fajman (Werner Faymann) i vicekancelar Mihael Špindeleger (Michael Spindelegger), kako je najavljeno, upisaće se u knjigu žalosti pred državno odavanje počasti u subotu. Na državno odavanje počasti u subotu doputovaće, kako je najavljeno u Beču, niz stranih gostiju, među kojima predsednik nemačkog Bundestaga Norbert Lamert.

Predsednica austrijskog parlamenta preminula je u subotu kasno posle podne u krugu porodice, izgubivši borbu od raka. Ona je bila jedna od najuglednijih političara u Austriji i pominjala se kao glavni kandidat za naredne predsedničke izbore, to jest prva žena koja bi mogla postati šef austrijske države.

Austrija je pamti po dobru... Barbara Pramer
Austrija je pamti po dobru... Barbara Pramer

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track