BORBA ZA TERITORIJU: Jarac gurnuo muškarca sa litice!
Foto: Wikipedia

Planinar napadnut u Alpima

BORBA ZA TERITORIJU: Jarac gurnuo muškarca sa litice!

Austrija -
Dvadesetpetogodišnji alpinista je posle napada razjarene životinje pao sa 10 metara visine i imao mnogo sreće, pa nije završio na dnu provalije provalije

SALCBURG - Planinara (25) iz Salcburga dok se nalazio na 2.650 metara nadmorske visine, u pokušaju da osvoji vrh Vacman (Watzmann) u Alpima, teško je povređen kada ga je napao je pobesneli jarac i gurnuo sa litice.

Napad se dogodio u nedelju popodne, nešto nakon 13 časova. Stotinak metara ispod najvišeh vrha planine Vacman (2.713m) razjareni jarac napao je muškarca gurnuvši ga sa litice.

Alpinista je pao sa 10 metara visine i imao mnogo sreće, jer ga je rastinje zaustavilo da se ne surva dalje u provaliju. Pri padu povredio je samo skočni zglob. On je smesta alrmirao spasioce u mestu Ramsau, koji su zbog loše vidljivosti poslali spasilački helikopter.

Kada su spasioci stigli na mesto nesreće, jarac je i dalje stajao na ivici litice, desetak metara iznad povređenog. Tek kada je helikopter sleteo, jarac je počeo da se povlači.

Spasilačku akciju otežali su loše vreme i gusti oblaci. Iz helikoptera su užetom najpre spušteni spasioci sa nosilima, a zatim i dežurni lekar. Nakon što je muškarcu ukazana prva pomoć, prevezen je u bolnicu u Salcburgu.

I dalje nije jasno zašto je jarac napao nedužnog čoveka, ali se pretpostavllja da je životinja htela da zaštiti mlade i svoju teritoriju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track