(FOTO) Vatra progutala 20.000 guma!
Foto: ORF

Izgoreo magacin u Sankt Valentinu

(FOTO) Vatra progutala 20.000 guma!

Austrija -
Prilikom gašenja požara povređena su četiri vatrogasca, a oblak crnog dima visok oko 300 metara bio je vidljiv u mestima udaljenim i po četrdesetak kilometara!
1 / 4 Foto: ORF

St. VALENTIN - U ponedeljak uveče u Sankt Valentinu u opštini Amšteten izgoreo je magacin s gumama. Sa vatrenom stihijom satima se borilo oko 330 vatrogasaca, a još uvek požar nije u potpunosti ugašen.

U jučerašnjoj intervenciji lakše su povređena četiri vatrogasca. Stanovnici ovog i okolnih mesta nisu bili u opasnosti budući da im je vreme išlo u prilog, a vetar dim dizao u vis, umesto da ga raznosi po okolini.

Oko 19 časova centrala vatrogasne komande u Amštetenu (Amstetten) primila je više od deset poziva. Gust dim kuljao je iz ogromne hale u Sankt Valentinu, u kome se nalazilo više od 20.000 automobilskih guma, a oblak crnog dima visok oko 300 metara bio je vidljiv u mestima udaljenim i po četrdesetak kilometara! Požar se brzo proširio, pa su hitne službe započele su intervenciju spolja.

“Vatrogasci nisu ulazili u unutrašnjost magacinske hale, to bi bilo previše opasno. Unutra je konstantno dolazilo do manjih eksplozija, budući da su gume zbog visokih temperatura počele da pucaju”, objasnio je portparol pokrajinske vatrogasne komande Donje Austrije, Franc Rešperger (Franz Resperger).

Specijalna oprema... Robot
Specijalna oprema... Robot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track