DETE OSTALO PRIBRANO: Unuka (9) spasila život babi i dedi!

Drama u Štajerskoj

DETE OSTALO PRIBRANO: Unuka (9) spasila život babi i dedi!

Austrija -
Devojčica, koja je odjednom ostala sama, nije paničila i smireno je pozvala hitne službe, a zatim i svoju tetku i ispričala šta se desilo

GERIC - Devetogodišnja devojčica u nedelju popodne u štajerskom selu Geric (Göritz) spasila je babi i dedi živote, pošto im je u isto vreme pozlilo.

Najpre se, usled napada slabosti, onesvestio devojčicin deda (76), a svega nekoliko minuta kasnije i njegova dve godine mlađa supruga. Devojčica, koja je odjednom ostala sama, nije paničila i pribrano je pozvala hitne službe, a zatim i svoju tetku i ispričala im šta se desilo. Budući da se drama odigrala u porodičnoj kući, na teren je izašla i lokalna vatrogasna brigada, pošto se sumnjalo da je curenje gasa uzrok kolapsa bračnog para.

Dispečar je devojčici rekao da hitne službe sačeka u dvorištu ispred kuće. Ipak, kasnije se ispostavilo da incident nije imao nikakve veze sa curenjem gasa, već da su oboje penzionera izgubili svest usled slabosti, a prema saopštenju lokalne policije, radi se o spletu nesrećnih okolnosti.

Hitna pomoć je penzionere prevezla u pokrajinsku bolnicu u gradiću Bruk na Muri (Bruck an der Mur), gde su ostali na posmatranju. Dežurni lekar je izjavio da je devojčica pravovremenom reakcijom penzionerima spasila život.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track