UPOZORENJE: Lopovi se predstavljaju kao majstori, ne puštajte ih u stanove!
Foto: REUTERS

Služba bečkog stanovanja

UPOZORENJE: Lopovi se predstavljaju kao majstori, ne puštajte ih u stanove!

Austrija -
Stanarka ih je pustila da uđu, ali je nakon nekog vremena posumnjala u njihovu priču i uzela telefon da pozove policiju. Jedan od prevaranata joj je tada prišao, uzeo telefon iz ruke i isčupao telefonski kabl iz zida

BEČ - "Služba bečkog stanovanja“ upozorava građane austrijske prestonice na prevarante koji u njihovo ime nenajavljeno i bez legitimacija dolaze na vrata stanara i koriste se raznim izgovorima kako bi ušli u stanove i pljačkali!

Nedavno su dvojica prevaranata pokucala na vrata jedne stanarke predstavljajući se kao radnici firme zadužene za održavanje zgrade. Rekli su joj da moraju da provere nepravilno postavljene kablove u njenom dnevnom boravku. Stanarka ih je pustila da uđu, ali je nakon nekog vremena posumnjala u njihovu priču, te je uzela telefon da pozove policiju. Jedan od prevaranata joj je tada prišao, uzeo telefon iz ruke i isčupao telefonski kabl iz zida, nakon čega su pobegli. Policija sumnja da se radi o bandi razbojnika koji pljačkaju stanove.

Jozef Nojmajer (Josef Neumayer) direktor "Bečkog stanovanja“ (Wiener Wohnen) naglašava da njihovi zaposleni, kao i radnici firmi sa kojima sarađuju uvek sa stanarima imaju zakazan termin posete. Samo u izuzetnim slučajevima radnici "Bečkog stanovanja“ mogu nenajavljeno da posete stanare da bi ih informisali o hitnim slučajevima. Tom prilikom oni moraju da pokažu svoju službenu legitimaciju.

Za sva dodatna pitanja i informacije građani se mogu obratiti na broj telefona 05-75-75-75. Na isti broj građani mogu dostaviti i informacije o sumnjivim licima. Međutim, u slučaju da neko pokuca na vaša vrata predstavljajući se kao radnik "Bečkog stanovanja“, a pritom ne želi da pokaže službenu legitimaciju treba odmah pozvati policiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track