NIKO NE ZNA KAKO SU UŠLI: Lopovi iz vile odneli 71 sliku, vredu 2 miliona evra!

Uprkos jakom obezbeđenju

NIKO NE ZNA KAKO SU UŠLI: Lopovi iz vile odneli 71 sliku, vredu 2 miliona evra!

Austrija -
To su odradili profesionalci. Tačno su znali kako i šta da ukradu, izjavio je portparol bečke policije, rekavši da konkretni tragovi koji bi ih mogli da dovedu do počinioca nisu pronađeni

BEČ - Nepoznati lopovi ukrali su 71 sliku iz vile u 13. bečkoj opštini, čija je ukupna vrednost veća od dva miliona evra. Među ukradenim umetninama nalaze se i dela Oskara Kokoške, Emila Bajšlegera i Alfonsa Valde.

Krađa se dogodila još u avgustu, a od umetnina i lopova nema ni traga ni glasa! Policija smatra da se radi o iskusnim i uigranim lopovima. Naime, iako su i vila i dvorište odlično obezbeđeni najmodernijim sigurnosnim sistemima, provalnici su neprimećeni uspeli da uđu u kuću i neopaženo odnesu 71 delo!

"To su odradili profesionalci. Tačno su znali kako i šta da ukradu“, izjavio je Tomas Kajblinger (Thomas Keiblinger), portparol bečke policije. On je takođe dodao da konkretni tragovi koji bi ih mogli da dovedu do počinioca nisu pronađeni.

Odsek kriminalističke policije postavio je na internet stranici www.bmi.gv.at fotografije svih ukradenih umetničkih dela i moli sve one koji imaju bilo kakva saznanja o ovoj krađi da informacije jave policiji.

Jedno od ukradenih dela je i
Jedno od ukradenih dela je i

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track