RADNICI OGORČENI: Nadisali se azbestne prašine, niko nije hteo da ih pregleda!!

Incident u bolnici

RADNICI OGORČENI: Nadisali se azbestne prašine, niko nije hteo da ih pregleda!!

Austrija -
Kada su se nadležnima požalili da se boje posledica zbog dugotrajnog izlaganja ovoj materiji, rečeno im je da, ukoliko im se ne sviđa, slobodno mogu da potraže drugi posao

BEČ - Radnici koji su radili na renoviranju dela bolnice Rudolfštiftung u 3. bečkoj opštini optužili su Savez bečkih bolnica (KAV) da im nije dozvolio pregled posle sumnje da su se otrovali kancerogenom azbestnom prašinom!

Oni su na opasnu azbestnu prašinu naišli tokom sanacije jednog odeljenja. Uhvatila ih je panika, a kada su se obratili Savezu bečkih bolnica za pregled, to im nije bilo dozvoljeno!

"Kada smo skinuli deo ventilacije azbest se jednostavno proširio vazduhom“, objasnio je jedan od radnika. Ovaj deo gradilišta odmah je zatvoren, ali su radnici ubrzo morali ponovo da počnu sa radovima.

Građevinske ekipe su tri puta nailazile na raspršenu azbestnu prašinu. Kada su se nadležnima požalili da se boje posledica zbog dugotrajnog izlaganja ovoj materiji, rečeno im je da, ukoliko im se ne sviđa, slobodno mogu da potraže drugi posao.

"To nije istina. Mi smo ispunili sve zakonske obaveze“, saopštio je Savez bečkih bolnica. Ova institucija je saopštila da je cela oblast u kojoj je pronađen azbest odmah zatvorena i sanirana, a da sprovedena merenja količine azbesta u vazduhu i zidovima nisu dala povoda panici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja