Rastrojeni Srbin pobegao iz bečke bolnice i taksisti ispred nosa ukrao mercedes!

Uhapšen

Rastrojeni Srbin pobegao iz bečke bolnice i taksisti ispred nosa ukrao mercedes!

Austrija -
Zoran P. je taksisti prišao držeći u ruci list papira na kojem je bila napisana adresa. Policija navodi da on ne zna ni jednu reč nemačkog jezika i da je na taj način pokušao da da svoje odredište

BEČ - Srbin Zoran P. pobegao je sa lečenja iz bečke bolnice i iste večeri taksisti ispred nosa ukrao vozilo.

Prema rečima policije, ova nesvakidašnja krađa dogodila se u četvrtak oko 23:30 časova, u ulici Štuvergase u drugoj bečkoj opštini Leopoldštat. Vozaču taksija (54), koji je došao po svoju devojku i koja je upravo htela da uđe u vozilo, prišao je Zoran P. držeći u ruci list papira na kojem je bila napisana adresa. Policija dalje navodi da je Zoran P, koji ne zna ni jednu reč nemačkog jezika, na taj način pokušao taksisti da da svoje odredište.

Taksista je izašao iz vozila da se pozdravi sa devojkom, a Zoran P. je za to vreme ušao u vozilo marke "mercedes", dao gas i pobegao.

Vozač taksija je odmah pozvao policiju i rekao da je kradljivac na zglobu ruke imao traku koju dobijaju pacijenti stacionirani u bečkim bolnicama. Proverom je utvrđeno da je kradljivac automobila to veče pobegao iz bečke klinike Vilhelminen-špital (Wilhelminen-Spital) u 16. bečkoj opštini. Iz bolnice je saopšteno da je odbegli muškarac najverovatnije psihički bolesnik.

Nešto kasnije iste večeri drugi taksista je policiji javio da je na parkingu kod jednog uključenja na autoput, primetio parkirano taksi vozilo za kojim policija traga.

On je policiji takođe rekao i to da se na taksi vozilu nalazi nekoliko oštećenja. Kada je policija došla na lice mesta, zatekli su Zorana P. kako mirno sedi u ukradenom taksiju, zagledan u jednu tačku. On je odmah uhapšen. Prilikom hapšenja nije pružao otpor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track