OVAKO TOPLO VREME NIKO NE PAMTI: U Beču danas 20 stepeni, u Tirolu i Salcburgu 23!
Foto: Fonet/Arhivska Fotografija

ISTORIJSKI REKORD

OVAKO TOPLO VREME NIKO NE PAMTI: U Beču danas 20 stepeni, u Tirolu i Salcburgu 23!

Austrija -
Jutros u sedam časova, u pokrajini Forarlberg izmereno je neverovatnih 19 stepeni po Celzijusu

BEČ - Olujni južni vetar koji je juče zahvatio Austriju, izazvao je drastični porast teperature vazduha, nazapamćen u istoriji alpske republike! Jutros u sedam časova, u pokrajini Forarlberg izmereno je neverovatnih 19 stepeni Celzijusa.

Danas će i u Beču doći do rasta temperature vazduha. U prestonici se očekuje sunčano vreme sa temperaturom od 20 stepeni! U vetrovitim područjima severnog Tirola, Salcburga i planinskim visoravnima Alpi živa u termometru mogla bi da dosegne čak 23. podeljak!. Uz ovako visoke temperature u velikom delu Austrije danas se očekuje i sunčano vreme.

Trenutno u vetrovitim dolinama od Forarlberga do Gornje Austrije, kao i na istočnim rubovima Alpi, duva jugozapadni, odnosno jugoistočni vetar brzine između 70 i 100 km/h, dok u visokim brdskim predelima duva orkanski vetar brzine 150 km/h.

Zbog jačine ovog vetra postoji mogućnost nestanka električne energije u ovim oblastima. Takođe, i u istočnim ravničarskim krajevima trenutno duva vetar, koji u nekim predelima doseže i 90 km/h.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track