KRAJ POTERE: Uhapšen ubica koji je ispalio tri metka u suparnika!
Foto: Printscreen Osterreich

Zločin iz strasti u Koruškoj

KRAJ POTERE: Uhapšen ubica koji je ispalio tri metka u suparnika!

Austrija -
Policija je jutros locirala i uhapsila jutros locirala i uhapsila Ervina P. (50), koji je juče na parkingu u Klagenfurtu sa tri metka iz pištolja usmrtio Franca V. ( 53)

KLAGENFURT - Austrijska policija jutros uhapsila Ervina P. (Erwin P., 50), koji je juče na parkingu u Klagenfurtu sa tri metka iz pištolja usmrtio Franca V. (Franz W., 53).

Nakon potrage koja je trajala skoro 40 sati, policija je rano jutros okružila područje u blizini roditeljske kuće Ervina P., koja se nalazi u mestu Senkt Urlih (St. Urlich), u pokrajini Koruška. Upravo na tom mestu je sinoć pronađeno drugo vozilo koje je osumnjičeni koristio za beg posle izvršenog ubistva.

Posle ubistva osumnjičeni je pobegao svojim vozilom a ubrzo je kako bi zavarao trag ostavio svoj auto i produžio drugim ukradenim vozilom. Policijske snage su još sinoć zatvorile i sve prilazne puteve ovom mestu. Samo mesto, kao i okolna šumska područja policajci su tokom ćitave noći pretraživali uz pomoć helikoptera i specijalnih kamera.

Konačno, jutros oko osam sati policija je locirala i uhapsila begunca. Policijski portparol Rainer Dionisio je za Javni radio-televizijski servis (ORF) potvrdio hapšenje Ervina P, ali ne i špekulacije nekih medija da se begunac sam predao policiji. Dionisio je takođe dodao da se uhapšeni nalazi na saslušanju.

Austrijski portal oe24 donosi priču da se ubijeni Franc V. zabavljao sa bivšom devojkom svog ubice. Ervin P. je navodno tokom jučerašnjeg dana pratio ovaj ljubavni par, te je, kada su se oni zaustavili na parkingu, prišao automobilu i u napadu ljubomore, prema izjavama svedoka, ispalio tri metka u svoju žrtvu.Obdukcija tela žrtve, koja je obavljena još juče, je pokazala da je ubica Ervin P. ispalio tri metka u Franc V., te da je žrtva od zadobijenih povreda preminuo na licu mesta.

Podsetimo, ubistvo se odigralo u nedelju oko pola četiri popodne na parkingu ispred dvorca Magereg (Schloss Mageregg) u Klagenfurtu. Uplašeni prolaznici su pozvali policiju nakon što su začuli nekoliko hitaca iz pištolja. Po dolasku na mesto zločina službenici su, u crnom automobilu marke BMW X3, na vozačevom sedištu pronašli ubijenog Franca V.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track