KOBNI SKOK SA PROZORA: Majka možda ostane nepokretna, ćerku uzima centar za socijalni rad!

Tragedija srpske porodice u Gracu

KOBNI SKOK SA PROZORA: Majka možda ostane nepokretna, ćerku uzima centar za socijalni rad!

Austrija -
Svetlana P. je već jednom pretila da će skočiti sa prozora. Ona se tada, sedeći sa uplakanom devojčicom u naručju, na istom prozoru sa kojeg je skočilau sredu,vikala: "Meni niko ne veruje. Moj bivši muž je kriv za sve!"

GRAC - Svetlana P.(44), rodom iz Srbije i njena ćerka Jasmina (5), sa kojom je u naručju skočila sa trećeg sprata zgrade, preživeće, ali će obe imati posledice zbog zadobijenih povreda.

Prilikom pada devojčica je zadobila mnogobrojne prelome i teške povrede glave, dok je majci slomljena kičma i postoji mogućnost da će ostati nepokretna.

Podsetimo da je devojčica Jasmina rođena sa teškim srčanim obolenjem i da je do sada već imala četiri operacije srca. Nakon izlaska iz bolnice devojčicu će preuzeti služba za nezbrinutu decu, kao što je to već bio slučaj ove godine, kada je dete u toj ustanovi provelo dve nedelje.

Naime, 28. marta ove godine, Svetlana P. je već jednom pretila da će skočiti sa prozora. Ona se tada, sedeći sa uplakanom devojčicom u naručju, na istom prozoru sa kog je skočila u sredu, na sav glas vikala: "Meni niko ne veruje. Moj bivši muž je kriv za sve!"

Srećom, tog dana je policija uspela da je urazumi i nagovori da siđe sa prozora. Nakon što je tada odustala od skoka, Svetlana P. je policiji rekla da nije htela da napravi nikakvu glupost, nego samo da privuče pažnju.

Nakon toga dve nedelje je provela na psihijatrijskoj bolnici Sigmund Frojd u Gracu, dok je za to vreme Jasmina bila u ustanovi za nezbrinutu decu. Iako su nadležne službe bile informisane o ovom slučaju, odmah po otpuštanju sa psihijatrije, vratile su Svetlani devojčicu.

Prema pisanju austrijskih medija sve ovo ostavlja gorak ukus u ustima jer je martovski pokušaj Svetlane P., da sa detetom u naručju skoči sa prozora, bio jasan signal da se radi o psihički bolesnoj osobi, te da je zbog toga devojčica trebala biti zbrinuta od strane nadležnih službi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track