RODBINA DOŽIVELA ŠOK: Nestala porodična grobnica!
Foto: Printscreen Krone.at

Zbrisane generacije pokojnika

RODBINA DOŽIVELA ŠOK: Nestala porodična grobnica!

Austrija -
Kada je za Duhove, želeo da upali sveću pokojnom ocu Peter Kalher nije ima gde to da uradi pošto je od porodične grobnice ostala samo trava

ŠTANC - Štajerac Peter Kalher doživeo je šok kada je 1. novembra, na Duhove, otišao da upali sveću na porodičnoj grobnici u mestu Štanc.Kada je stigao do grobnog mesta imao je šta da vidi, samo suva trava, a od grobnice ni traga.

Čovek je u neverici otišao u Uprava groblja gde mu je rečeno da je sve urađeno po propisima.Peter i njegova braća više ne žive u Štancu, ali kaže da redovno posećuju porodičnu grobnicu.

„U toj grobnici je, pored našeg oca, sahranjeno više generacija naše porodice“, objasnio je Kalher.

Vlasništvo nad grobnicom je, posle očeve smrti 1993. godine pripalo njegovoj poslednjoj supruzi, sa kojom niko od članova porodice nije bio u kontaktu. Naslednike preminulog niko nije obavestio da je vlasnica odlučila da prestane da plaća grobarinu i pristala da se grob ukloni.

„Neverovatno je da nas niko nije obavestio.Ona jeste bila vlasnica grobnice, ali u mestu nas svi poznaju. Otac je dugo godina bio gradonačelnik Štanca, a mi smo nekoliko puta godišnje dolazili da mu upalimo sveću“, u neverici je ispričao Kalher.

„Da su nam javili šta se sprema mi bismo sigurno preuzeli vlasništvo nad grobnicom i nastavili da čuvamo sećanje na naše pretke“, dodao je on.

Sveštenik Franc Placer objansio je da mu je žao zbog nesporazuma, ali da je sve urađeno prema propisima.

„Vlasnica grobnice nije nam navela eventualne naslednike“, objasnio je sveštenik, i dodao da ni članovi porodice Kalher nikada eksplicitno nisu naveli koga treba obavestiti u ovom slučaju.

Sveštenik Placer i Uprava groblja ponudili su porodici da ponovo postave novu grobnicu na istom mestu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track