UŽAS: Dečak (4) pao s prozora ocu pred noge!
Foto: Kurir-info

Ljudi padali sa zgrada u Gracu

UŽAS: Dečak (4) pao s prozora ocu pred noge!

Austrija -
U subotu uveče dve osobe su pale sa šest metara visine na dva kraja grada. Četvorogodišnji dečak lakše je povređen dok je mladić koji je pao sa terase u kritičnom stanju

GRAC - Dečak (4) koji je želeo da mahne ocu sa prozora izgubio je ravnotežu i ispao napolje. Sve to s užasom je posmatrao njegov otac nemoćan da išta učini.

Nesreća se dogodila u subotu uveče u jednom stanu u Gracu. Mališan je bio u stanu sa svojom tetkom, i oko 21 čas otišao u toalet. Kada je ušao u kupatilo, dečak je kroz kipovan prozor čuo automobil svoga oca, koji se upravo vraćao kući.

Srećan zbog očevog povratka, dečak se, želeći da ga pozdravi, popeo na wc-šolju i otvorio prozor. U trenutku kada je želeo da mahne tati, izgubio je ravnotežu i ispao kroz prozor sa visine od šest metara. Dečakov otac je u neverici posmatrao kako njegov sin pada na zemlju.

Srećom prilikom pada dečak je pao na drvenu klupu, koja se pod udarom raspala i ublažila silinu pada. Otac je odmah pritrčao svom sinu, te mu na licu mesta ukazao prvu pomoć. Nakon toga otac je dečaka uzeo u naručje, uneo u stan i pozvao hitnu pomoć.

Lekarski tim hitne pomoći je takođe na licu mesta dečaku ukazao prvu pomoć, te ga nakon toga prebacio na dečije odelenje pokrajinske bolnice u Gracu. Prema rečima policije dečak je prilikom pada zadobio samo lakše telesne povrede, javlja austrijski Javni radio-televizijski servis (ORF).

Mladić teško povređen pri padu sa terase

Tokom jučerašnjeg dana u Gracu se dogodio još jedan pad, samo ovoga puta sa povredama opasnim po život. Naime, pijani mladić iz Graca je oko 3 časa ujutru izašao na terasu svog stana želeći da ispuši jednu cigaretu. Iz zasad nepoznatih razloga mladić je izgubio ravnotežu i preko balkonske ograde, sa visine od šest metara, pao na ulicu. Prolaznici, koji su svedočili padu, su mladiću odmah pružili prvu pomoć, te pozvali hitnu. Sa povredama opasnim po život mladić je prebačen u pokrajinsku bolnicu u Gracu. Doktori se bore za njegov život.

S. V. - V. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track