(FOTO) NOVI SVETSKI REKORD: Kinez izvukao špagetu od 581,25 metra!
Foto: SN/WILDBILD

EM VEŠT, EM HUMAN

(FOTO) NOVI SVETSKI REKORD: Kinez izvukao špagetu od 581,25 metra!

Austrija -
Savršena testenina je kao i život. Potrebno je dosta snage, izdržljivosti, ali i mnogo osećaja, rekao je po obaranju rekorda presrećni Yao Yao Hu

SALCBURG - Kinez Jao Jao Hu (Yao Yao Hu), vlasnik jednog restorana u tržnom centru Europark u Salcburgu, oborio je svetski rekord u pravljenju najduže špagete. On je uspeo da za samo 25 minuta izvuče rezanac dug 581,25 metara.

Mnogobrojna publika došla je da podrži Kineza,i ujedno bude deo obaranja rekorda i humanitarne akcije. Naime, Kinez je najduže špagete prodavao po 5,90 evra po porciji i zarađeni novac darovao organizaciji „Vincibusu“ koja pomaže siromašnim ljudima i snadbeva ih hranom. Tako je sakupljeno 1.500 evra koji su dati u humanitarne svrhe.

Hu kaže da se dugo i ozbiljno pripremao za ovaj poduhvat. Išao je na časove meditacije, ali i na trening snage.

„Savršena testenina je kao i život. Potrebno je dosta snage, izdržljivosti, ali i mnogo osećaja“, rekao je po obaranju rekorda presrećni Yao Yao Hu.

Treba sigurna ruka i dosta snage da se izvaja najduža špageta
Treba sigurna ruka i dosta snage da se izvaja najduža špageta

On je srušio sa trona Japanca koji je sedam godina nosio titulu svetskog prvaka u pravljenju najduže testenine. Njegove špagete su tad imale dužinu od 548,7 metara.

S. V.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track