ODSVIRAO SVOJE: Muzičaru ukrali violu vrednu 25.000 evra!
Foto: Arhiva Bečke Policije, Strad3d.org

PRESELA MU KAFA

ODSVIRAO SVOJE: Muzičaru ukrali violu vrednu 25.000 evra!

Austrija -
Instrument koji je napravio Martin Šlezke, nemački majstor koji u ekspertskim krugovima važi za Stradivarija 21. veka, ukraden je muzičaru u jednom bečkom kafiću

BEČ - Violu, vrednu 25.000 evra ukrali su jednom muzičaru Bečkog radio-simfonijskog orkestra ukradena krajem oktobra i policija još uvek traga za počiniocem. Nedavno je objavljena i fotografija skupocenog instrumenta.

Muzičaru je instrument ukraden dok je pio kafu u jednom bečkom kafiću. Violu je prošle godine napravio Martin Šlezke (Martin Schleske), nemački majstor koji u ekspertskim krugovima važi za Stradivarija 21. veka.

„Violu Opus 187“ od tada svira jedan od muzičara Bečkog radio-simfonijskog orkestra. Kada je 29. oktobra, uveče posetio „Café Schlossberg” u 3. bečkoj muzičaj je violu spustio na podu pored svoje stolice. Kada je, posle nešto više od sat vremena, krenuo kući primetio je da je njegov instrument nestao.

Policija polazi od toga da je lopov čekao povoljan trenutak i iskoristio trenutak nepažnje umornog muzičara. Istraga je i dalje u toku, a policija je objavila sliku skupe viole u nadi da će neko moći da im pruži korisne informacije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track