ZA SVAČIJI DŽEP: U Beču će se od petka jelke prodavati na 285 mesta!
Foto: Printscreen Vienna.at

POTRAGA ZA BOŽIĆNIM DRVETOM

ZA SVAČIJI DŽEP: U Beču će se od petka jelke prodavati na 285 mesta!

Austrija -
Cena za domaće jelke kreće se od 10 do 28 evra po dužnom metru, dok se plava smreka može nabaviti po ceni između 8 i 24 evra

BEČ - Bečlije će od petka, 12. decembra, na 285 prodajnih mesta moći da kupe jelke za božićne i novogodišnje praznike. Sva prodajna mesta će raditi svakodnevno od 8 do 20 sati.U Beču se godišnje proda oko 400.000 jelki, koje nudi oko 1.000 austrijskih uzgajivača ovog drveća. I ove godine u ponudi će se naći razne vrste ovog zimzelenog drveća, od običnih, domaćih jelki, do danskih smreka (omorika).

Iako smreke imaju jači i upečatljiviji miris, među Bečlijama, zbog svoje jarke boje i tupih iglica, najpopularnije su obične jelke. Same cene božićnih jelki ostale su gotovo nepromenjene u odnosu na prošlu godinu, a nju određuje kvalitet, odnosno izgled samog drveta. Cena za domaće jelke kreće se od 10 do 28 evra po dužnom metru, dok se plava smreka može nabaviti po ceni između 8 i 24 evra po dužnom metru.

Između ostalih, mnoga prodajna mesta će se kao i prethodnih godina nalaziti na privatnim autoparkiralištima, ispred velikih trgovačkih lanaca građevinske opreme, ispred pojedinih stanica metroa, kao i na mnogobrojnim trgovima širom bečkih opština. Jedna od možda najpoznatijih lokacija sigurno je na Grabenu, u prvoj bečkoj opštini.Međutim zbog same lokacije, ali i kvaliteta i veličine jelki koje se tamo prodaju, kupci, koji baš tu žele da kupe svoju božićno drvo, moraće malo dublje da zagrabe u džep.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track