KOCKARI U PROBLEMU: Policija zaplenila 110 slot aparata!
Foto: Politika.rs

Policijska racija u Tirolu

KOCKARI U PROBLEMU: Policija zaplenila 110 slot aparata!

Austrija -
Policija je izdala nalog o trenutnom zatvaranju četiri lokala, dva su dobili nalog o delimičnom zatvaranju, a za još deset lokala izdato upozorenje pred zatvaranje

INZBRUK - Tokom racije sprovedene protiv ilegalnog držanja slot aparata policija u Tirolu zaplenila je više od 110 ovih mašina, saopšteno je danas iz policije. Takođe, tokom nekoliko dana u novembru finansijska policija proverila je preko 50 lokala.

Spomenuta racija sprovedena je u saradnji sa finansijskom policijom, nadležnim opštinskim organima i policijom. Tokom nje otkriveno je više od 40 prestupa Zakona o igrama na sreću.

Prema saopštenju, policija je tokom racije na licu mesta izdala nalog o trenutnom zatvaranju četiri lokala. Druga dva lokala su dobili nalog o privremenom delimičnom zatvaranju, dok je za još deset lokala izdato upozorenje pred zatvaranje u slučaju da kod njih ponovo budu pronađeni slot aparati.

I Bečki parlament je nedavno doneo odluku o zabrani automata za igre na sreću. Ovom odlukom sve postojeće koncesije vlasnika automata nevažeće su od početka nove godine. Od 1. januara 2015. godine 2.500 automata za igre na sreću postaće ilegalni na teritoriji grada Beča.

Zabrana će se odnositi na takozvane slot aparate, odnosno aparate koji se nalaze izvan kazina, tačnije u salonima za igre na sreću, benzinskim pumpama i lokalima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja