OTROVALI SE U MENZI: 140 učenika obolelo, škola zatvorena!
Foto: Rojters

Zarazili se

OTROVALI SE U MENZI: 140 učenika obolelo, škola zatvorena!

Austrija -
Dvoje učenika razbolelo se još u utorak, a u noći između srede i četvrtka pojavilo se na desetine novih slučajeva. Deca su se žalila na mučninu, proliv i povraćanje, a škola je u četvrtak oko podne zatvorena

CEL AM CILER - 140 učenika turističke škole u tirolskom gradiću Cel am Ciler (Zell am Ziller) obolelo je od, najverovatnije stomačne infekcije. Trenutno se ispituje kako su se deca zarazila, a škola će preventivno ostati zatvorena minimum do ponedeljka. Nadležne službe ispituju uzorke hrane iz školske menze.

Dvoje učenika razbolelo se još u utorak, a u noći između srede i četvrtka pojavilo se na desetine novih slučajeva. Deca su se žalila na mučninu, proliv i povraćanje, a škola je u četvrtak oko podne preventivno zatvorena.

Prema prvim informacijama radi se o virusnom ili bakterijskom oboljenju. Zaraženo je 140 od ukupno 540 učenika, a budući da su sva deca jela istu hranu iz školske menze, nadležne službe su uzele nekoliko uzoraka koji su poslati na analizu.

Na rezultate analiza koje vrši Agencija za zdravlje i bezbednost hrane (AGES), porodice će morati da sačekaju nekoliko dana, škola će biti zatvorena do ponedeljka. Do tada bi zgrada trebalo da bude očišćena i dezinfikovana, a sve namirnice koje se nalaze u školskoj kuhinji bačene.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track