SNEGU SE OBRADOVALI SKIJAŠI, ALI NE I VOZAČI: Otvaraju ski staze, a zatvaraju puteve!
Foto: Printscreen Vorarlberg.orf.at

Zahlađenje u celoj Austriji

SNEGU SE OBRADOVALI SKIJAŠI, ALI NE I VOZAČI: Otvaraju ski staze, a zatvaraju puteve!

Austrija -
Snežne padavine u pokrajini Forarlberg prouzrokovale veliki broj saobraćajnih nesreća izastoje u saobraćaju. Konačno proradile ski staze

SALCBURG - Sneg koji je juče konačno juče pao u nekim austrijskim pokrajinama mogao bi da spasi ovogodišnju skijašku sezonu.

U Kicbilu je danas otvorena polovina, od ukupno 53 skijaške staze. Po visini snežnog pokrivača trenutno je rekoreder je Kicštajnhorn (Kitzsteinhorn), u pokrajini Salcburg, gde je on iznosi čak 190 centimetara, u pokrajini Forarlberg 65 centimetara, a u Donjoj Austriji 40 centimetara.

Prema prognozama meteorologa duvaće ledeni vetar, a temperature će se kretati oko 2 stepena celzijusa. U višim predelima živa u termometru pašće i do minus deset stepeni.Metorolozi kažu da će sneg i dalje padati u nekim delovima Austrije, dok bi se sutra mogao očekivati na teritorije cele republike.

Snežne padavine koje su juče u popodnevnim časovima zahvatile pokrajinu Forarlberg međutim izazvale su nevolje vozačima. Dogodio se veliki broja saobraćajnih nesreća, bilo je višečasovnih zastoja u saobraćaju, a neki putevi su potpuno zatvoreni.

Jedan od udesa dogodio se na putu L193, kod mestašca Zontag (Sonntag). Naime, usled snega na putu, vozač automobila (47) je izgubio kontrolu nad svojim vozilom, proklizao, sleteo sa puta i survao se u 80 metara duboku provaliju. Iako se automobil prilikom sletanja nekoliko puta prevrnuo, i potpuno uništen, vozač je zadobio samo nekoliko lakših povreda.

Zbog velikih snežnih nanosa ulica Bregencervaldštrase (Bregenzerwaldstraße, L 200), od tunela Ahrajn (Achraintunnel), je bila zatvorena za saobraćaj. Mnoga vozila ostala su zarobljena u snegu, sve do dolaska službe za raščišćavanje puteva.

Policija upozorava vozače da na put ne kreću bez zimske opreme i savetuju da koriste lance.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track