STRAH OD PARISKOG SCENARIJA: U Austriji pojačano obezbeđenje redakcija svih medija!
Foto: Milan Ilić

Pojačane mere bezbednosti

STRAH OD PARISKOG SCENARIJA: U Austriji pojačano obezbeđenje redakcija svih medija!

Austrija -
Procene rizika za određene osobe, kao što su policajci, ustanove ili firme, su posle događaja u Parizu prilagođene, kazao je šef Službe za očuvanje ustavnosti i borbu protiv terorizma (BVT) Peter Gridling

BEČ - Teroristički napadi, poput onih u Francuskoj, ne mogu se isključiti ni u Austriji, upozoravaju eksperti.

"U današnje vreme niko na čitavom svetu ne može isključiti mogućnost da se takvo stravično delo neće dogoditi i u njihovoj državi", istakla je ministarka unutrašnjih poslova Austrije Johana Mikl-Lajtner (Johanna MIkl-Leitner) u više navrata.

Nakon napada u Francuskoj opasnost od terorističkih aktivnosti, prema proceni Ministarstva, "je aktuelno apstraktno viša", zbog čega su preduzete i određene mere bezbednosti, kao što je i obezbeđivanje redakcija medija.

"Procene rizika za određene osobe, kao što su policajci, ustanove ili firme, su posle događaja u Parizu prilagođene", kazao je šef Službe za očuvanje ustavnosti i borbu protiv terorizma (BVT) Peter Gridling.

Iz taktičkih razloga on ne želi da govori o detaljima, ali je poznato da su posebnu pažnju vlasti posvetile medijima.

Sve redakcije je kontaktiralo Ministarstvo unutrašnjih poslova i razgovaralo o merama bezbednosti.

U Austriji postoji oko 70 povratnika džihadista, koji se nalaze pod prismotrom policije, kao i osumnjičeni za napad u Francuskoj.

"Iako pokušavamo da ih detaljno pratimo nije moguće osigurati kompletan nadzor, zbog čega je tako nešto moguće i kod nas", istakao je Gridling.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track