ŠTEDLJIVI ŠEF DIPLOMATIJE: Kurc leteo samo ekonomskom klasom!
Foto: Rojters

Popularan i ekonomičan

ŠTEDLJIVI ŠEF DIPLOMATIJE: Kurc leteo samo ekonomskom klasom!

Austrija -
Državu je 51 službeni let ministra inostranih poslova Sebastijana Kurca, koštao 130.000 evra, dok je njegov prethodnik, Mihael Špindeleger, potrošio na letove osam puta više novca

BEČ - Ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc, koji je najpopularniji političar u zemlji, veoma je i štedljiv, pokazuju podaci tog ministarstva.

Kurc je prošle godine 51 put koristio avion za putovanja, a od toga 48 puta je koristio ekonomsku klasu. Svega tri puta je koristio avione koje iznajmljuje vlada - jednom da bi prevezao povređene iz Ukrajine, a dva puta da bi mogao da ostvari dogovorene termine, pokazuju podaci koje je dobio dnevnik "Hojte" od austrijskog Ministarstva inostranih poslova.

Taj 51 let državu je koštao 130.000 evra, dok je njegov prethodnik, Mihael Špindeleger, potrošio na letove osam puta više novca. Kurc i njegov tim su tako u proseku potrošili oko 2.250 evra po destinaciji, a Špindeleger, koji je ujedno imao i državne sekretare jer je bio i vicekancelar, trošio je u proseku oko 18.684 evra po putovanju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track