ŽIVOG GA SAHRANILI: Austrijski folker se javio: Živ sam i zdrav!
Foto: Printscreen Oe24.at

neslana šala

ŽIVOG GA SAHRANILI: Austrijski folker se javio: Živ sam i zdrav!

Austrija -
O meni se na internetu objavljuju svakakve gluposti, pa me tako ovako nešto ne iznenađuje, rekao je za medije Andreas Gabalier, posle obkjavljivanja vesti da je poginuo u saobraćajnom udesu

BEČ - Vest o smrti popularnog austrijskog pevača Andreasa Gabaliera u saobraćajnoj nesreći pojavila se na jednom portalu i šokirala njegove fanove.

"POTVRĐENO: Tridesetogodišnji Andreas Gabalier je poginuo u teškom udesu u svom automobilu. Pogledajte slike nesreće", pisalo je na španskom internet portalu EmpleoBuscar.com.

Ova vest se veoma brzo proširila internetom i fejsbukom, nju je čak šerovao i Robert Nisl (Robert Niessl, FPÖ), političar Slobodarske partije Austrije. Međutim "pokojnik" se ubrzo oglasio i objavio da je vest lažna.

"Živ sam i uživam na zimovanju", javio je Andreas Gabalier medijima. "O meni se na internetu objavljuju svakakve gluposti, pa me tako ovako nešto ne iznenađuje".

Austrijski folker izjavio je da neće podneti tužbu protiv autora lažne vesti o njegovoj smrti jer "nema razloga da se tuži sa bolesnicima".

Gabalier je rekao da je nedavno objavljeno da je otac dve devojčice, ali da ih stalno zove "sinovima". Ova laž se verovatno proširila kao reakcija na to što je Gabalier pre par meseci namerno pevao u javnosti austrijsku himnu sa starim tekstom, u kojem je Austrija "domovina velikih sinova", dok je u novi tekst himne glasi "domovini kćerki i sinova".

Posle ovog incidenta reagovala je i austrijska ministarka obrazovanja Gabrijele Hajniš-Hosek (Gabriele Heinisch-Hosek, SPÖ) i preko fejsbuka poslala Gabalieru novi tekst, međutim Gabalierovi obožavaoci su osuli paljbu po ministarki, žestoko je napadajući i preteći joj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track