INDUSTRIJALCI DIGLI GLAS: EU da ukine sankcije Rusiji, preti nam recesija!
Foto: IV Voralberg

Industrijsko udruženje Forarlberga

INDUSTRIJALCI DIGLI GLAS: EU da ukine sankcije Rusiji, preti nam recesija!

Austrija -
Ekonomski oslabljena i izolovana Rusija nije od interesa nikome u Evropi i zato se sankcije moraju ukinuti što pre, kaže Hubert Berč

FORALBERG - Hubert Berč (Hubert Bertsch), predsednik Industrijskog udruženja Forarlberga, oštro je sinoć kritikovao sankcije EU prema Rusiji.

"Sankcije su pogrešan signal", smatra Berč, koji upravlja holdingom Berč iz Bludenca, proizvođačem energetske opreme koji je u porodičnom vlasništvu od 1925.

"EU ne sme zaboraviti da deli isti kontinent sa Rusijom", rekao je Berč pred 400 zvanica na tradicionalnom Novogodišnjem prijemu industrijalaca Forarlberga, najzapadnije austrijske pokrajine.

"Konflikt se mora rešiti diplomatijom, a ne privrednim sankcijama. Ekonomski oslabljena i izolovana Rusija nije od interesa nikome u Evropi i zato se sankcije moraju ukinuti što pre", zahteva prvi predstavnik forarlberških industrijalaca.

Ovo mišljenje dele i njegovi kolege iz pokrajinskog industrijskog udruženja. Izvoznoj robi iz EU za Rusiju je sada nametnuto 30 odsto dodatnih dažbina pa je trgovina znatno otežana.

Johanes Kolini (Johannes Collini), prvi čovek holdinga Kolini, preduzeća specijalizovanog za površinsku obradu metala i drugih materijala, podseća da je Rusija veoma veliko tržište, bez kojeg austrijska privreda neće moći da ima veći rast.

"Sankcije koče evropski privredni razvoj, Evropa se zato može naći u recesiji", upozorava Kolini.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track