DAVUTOGLU: Svakoj Turkinji u Austriji koja rodi dete Ankara će dati novac!
Foto: Tanjug

Predizborno obećanje

DAVUTOGLU: Svakoj Turkinji u Austriji koja rodi dete Ankara će dati novac!

Austrija -
Turska će do 2023. godine ponovo postati svetska sila, izjavio je Davutoglu, te time nastavio retoriku svog prethodnika i sadašnjeg predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana

BEČ - Od 90.000 austrijskih Turaka sa pravom glasa, samo njih 6.600 se 2014. godine registrovalo za izbore u Turskoj, dok je u Nemačkoj glasala samo petina od 1,4 miliona tamošnjeg turskog biračkog tela. Želeći to da promeni, turski premijer Ahmet Davutoglu (AKP) je na prošlonedeljnom skupu u Nemačkoj pozvao i ostale državljane Turske da se prijave i izađu na parlamentarne izbore, koji će se održati u junu ove godine.

Davutoglu je tom prilikom obećao da će Turkinje u Austriji i Nemačkoj za svako svoje prvo dete dobiti 300 turskih lira (oko 110 evra), za drugo 400 (oko 147 evra), a za treće 600 lira (oko 220 evra). Ovo se odnosi samo na one porodice koje su zadržale tursko državljanstvo.

"Turska će do 2023. godine ponovo postati svetska sila“, izjavio je Davutoglu i time nastavio retoriku svog prethodnika i sadašnjeg predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana (AKP), koji je Turcima već više puta obećao obnovu Osmanskog carstva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track