RUSIJI U INAT: Austrijska ambasada u Moskvi ne da vize ruskim turistima!
Foto: Reuter

FPO tvrdi

RUSIJI U INAT: Austrijska ambasada u Moskvi ne da vize ruskim turistima!

Austrija -
Hajdinger je istakao da ima više izjava prema kojima austrijska ambasada u Moskvi primenjuje veoma restriktivnu politiku izdavanja turističkih viza ruskim državljanima

BEČ - Austrijska ambasada u Moskvi, prema tvrdnji poslanika Slobodarske partije Austrije (FPO) Romana Hajdingera, odbija da izda vize ruskim turistima koji žele da provedu zimski odmor u Austriji.

On je u saopštenju naveo da samo oni tvrdoglavi i uporni ljubitelji Austrije iz Rusije dolaze u austrijske ski-centre, i to zahvaljujući francuskim šengen vizama.

"To je svesno nanošenje štete austrijskoj turističkoj privredi", podvukao je predsednik parlamentarnog odbora za turizam.

Hajdinger je istakao da ima više izjava prema kojima austrijska ambasada u Moskvi primenjuje veoma restriktivnu politiku izdavanja turističkih viza ruskim državljanima.

On je ukazao da se Rusi, koji su odbijeni od austrijskog diplomatskog predstavništva, idu u ambasadu Francuske, gde očigledno bez problema dobijaju šengen vize.

"Ukoliko su ove informacije tačne onda Francuskoj naša turistička privreda treba da se zahvali. Samo uz njihovu pomoć Rusi, koji su izdašni turisti, mogu očigledno da dođu u Austriju", naglasio je Hajdinger tražeći od ministra inostranih poslova Austrije Sebastijana Kurca objašnjenje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track