OPREZ: Na planinama pola metra snega, opasnost od lavina i nanosa!
Foto: Reuter

Nove snežne padavine u Austriji

OPREZ: Na planinama pola metra snega, opasnost od lavina i nanosa!

Austrija -
Novi rastresiti sneg na već stvrdnutoj snežnoj podlozi može biti veoma opasan, zbog nanosa koje lako može da napravi severac i lavina koje mogu da se pokrenu u ovakvim vremenskim uslovima.

BEČ - Hotelijeri u većini austrijskih zimovališta zadovoljno trljaju ruke. Danas do kraja dana i sutra, u petak 6. februara očekuje se još 25 centimetara dodatnog snega, dakle ukupno još pola metra novog snežnog pokrivača na austrijskim planinama.

Meteorolozi, međutim, upozoravaju da novi rastresiti sneg na već stvrdnutoj snežnoj podlozi može biti veoma opasan, zbog nanosa koje lako može da napravi severac i lavina koje mogu da se pokrenu u ovakvim vremenskim uslovima. Sutra ujutru se u većem delu zemlje očekuju temperature vazduha od -6˚C do -2˚C, a preko dana od -3˚C do +1˚C.

Prema prognozi austrijskog Centralnog zavoda za meteorologiju i geodinamiku, polje niskog vazdušnog pritiska zvano "Norbert", koje dolazi iz pravca Italije, donosi novi sneg. Većinom će pasti u južnim delovima Austrije, pre svega na istoku Koruške, kao i u delu Štajerske i južnog Gradišća (Burgenland). U petak će u istočnim delovima Tirola takođe biti obilnih snežnih padavina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track