HOROR NA ŽIČARI: Gledali kako dete ispada iz korpe i nastavili da skijaju!
Foto: Reuter

gde će im duša

HOROR NA ŽIČARI: Gledali kako dete ispada iz korpe i nastavili da skijaju!

Austrija -
Iako je dete zapomagalo jer je slomilo ruku dvojica muškaraca iskrcala sa žičare i nastavil da skijaju a da nisu ni prišla da pruže pomoć dečaku

FLAHAU - Bez trunke savesti dvojica muškaraca ostavila su teško povređenog dečaka (8) koji je njihovom greškom ispao iz sedišta žičare i pobegli sa mesta nesreće.

Dečak je u poznati ski centar Flahau (Flachau) u pokrajini Salcburg došao sa školskom grupom, a prema policijskom izveštaju, nesreća se dogodila oko 11 časova, na otvorenoj skijaškoj žičari "Star jet 1", na planini Grisenkar (Griessenkar).

Do nesreće je došlo jer su dvojica muškaraca, koja su sedela sa dečakom u sedištu prerano digla zaštitnu šipku dok je ona bila još veoma visoko iznad zemlje. Dečak je tada ispao iz sedišta i pao. Osato je da leži i zapomaže sa slomljenom rukom i ozbiljno ugruvan, a ova dvojica muškaraca kada su se iskrcala sa žičare nastavili su da skijaju a da nisu ni prišli da vide šta je sa dečakom i da li mu treba pomoć.

Srećom ostali skijaši koji su videli šta se dogodili pritrčali su u pomoć povređenom mališanu i alarmirali spasioce. Dete je iz pomoć guseničara za piste prebačeno u dolinu, a odatle u bolnicu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track