Najnovije vesti

GOLI NA TELEFONU: Sve više Austrijanaca šalje svoje golišave fotke i postaju žrtve ucenjivača!
Foto: Printscreen Heute.at/Fotolia

opasan trend

GOLI NA TELEFONU: Sve više Austrijanaca šalje svoje golišave fotke i postaju žrtve ucenjivača!

Austrija
Većina omladinaca je svesna opasnosti koje “sexting” donosi, a. 81 posto poznaje osobe, čije su golišave fotografije dospele u telefone njihovih prijatelja

BEČ - Sve više mladića i devojaka u Austriji šalje i razmenjuje svoje i tuđe golišave slike, putem telefona. Najčešće za prosleđivanje videa i fotografija koriste Whatapp, Facebook i Snapchat.

Ovo je pokazalo i najnovija anketa onlajn portala saferinternet.at, sprovdena među omladincima starosti od 14 do 18 godina. Prema rezultatima ankete 33 posto ispitanih omladinaca već je primilo video i slike erotskog sadržaja, na kojima je osoba bila polu- ili potpuno gola.

Čak 51 procenat ispitanika imaju prijatelje ili prijateljice, koji šalju svoje fotografije takvog sadržaja, a 31 posto smatra da je to sasvim normalno.

Većina omladinaca je svesna opasnosti koje “sexting” donosi, a  81 posto poznaje osobe, čije su golišave fotografije dospele u telefone njihovih prijatelja.

Ono što posebno zabrinjava je činjenica da 14 posto omladinaca poznaje osobe koje su ucenjivane, da će biti objavljene njihove golišave slike ili seks video snimcii ukoliko im se ne da novac.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...