TAMAN SE RASPRIČALA: Ženi koja je raskomadala dva momka zatvorski čuvari oduzeli mobilni!
Foto: Printscreen Osterreich/TZOe Kronsteiner

prijavila je cimerka

TAMAN SE RASPRIČALA: Ženi koja je raskomadala dva momka zatvorski čuvari oduzeli mobilni!

Austrija -
Zbog sumnje da planira beg iz zatvora, policija je odmah istražila sve pozive i SMS poruke na telefonu Estibaliz Karance koja služi doživotnu kaznu zbog dvostrukog ubistva

ST. PELTEN - Prilikom zatvorske racije policija u ćeliji Estibaliz Karance (Estibaliz Carranza, 36), žene koja je u Beču ubila svoja dva momka, raskomadala njihova tela i zabetonirala u podrumu svoje poslastičarnice, pronašla i zaplenila mobilni telefon.

U trenutku kada su zatvorski čuvari ušli u ćeliju Karancove, koja izdržava doživotnu kaznu u zatvoru za žene Švarcau (Schwarzau, pokrajina Donja Austrija), ona je razgovarala mobilnim telefonom koji nema pravo da poseduje.Ove navode za dnevni list Esterajh je potvrdio i Gotfid Nojberger (Gottfried Neuberger), upravnik ovog zatvora.

Iz insajderskih izvora je saopšteno da je informaciju o tome da Karenca poseduje mobilni telefon čuvarima navodno dostavila njena zatvorska cimerka nakon njihove međusobne svađe. Zbog sumnje da planira beg iz zatvora, policija je odmah istražila sve pozive i SMS poruke na Karancinom telefonu.

„Kada je gospođa Karanca u pitanju, stalno smo na oprezu jer postoje neke indicije da planira da beži u rodnu Španiju“, kaže Nojberger.

Kako za sada planiranje bega Estibaliz nije konkretno dokazano, izdata joj je samo administrativna novčana kazna od 50 evra.

Inače čuvari austrijskih zatvora godišnje pronađu i zaplene oko 700 mobilnih telefona. Osim telefona, službenici kod zatvorenika uvek iznova pronalaze drogu, i razne medikamente.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track