TRAGEDIJA U BEČU: Dečak (10) poginuo posle pada kroz prozor na četvrtom spratu!
Foto: ORF

Nisu uspeli da ga spasu

TRAGEDIJA U BEČU: Dečak (10) poginuo posle pada kroz prozor na četvrtom spratu!

Austrija -
Dečak koga su sa teškim povredama glave pronašli slučajni prolaznici na trotoaru, podlegao je povredama po prijemu u bolnicu

BEČ - Desetogodišnji dečak iz Beča preminuo je sinoć u bolnici od povreda zadobijenih prilikom pada kroz prozor sa četvrtog sprata zgrade koja se nalazi u drugoj bečkoj opštini.

Okolnosti koje su dovele do pada još uvek nisu razjašnjene. Prema rečima policije, dečaka, koji je sa teškim povredama glave ležao na trotoaru, su pronašli slučajni prolaznici u 16.20 časova i o nesreći odmah obavestili hitnu pomoć i policiju. Dečaku su u pomoć takođe priskočili i članovi specijalne policijske jedinice VEGA (WEGA), koji su slučajno prolazili pokraj mesta nesreće, kao i još jedan slučajni prolaznik, inače radnik hitne pomoći.

Lekari hitne pomoći su na licu mesta pokušali reanimirati dečaka. Nešto kasnije unesrećeno dete je helikopterom prebačeno u bolnicu. Međutim svi pokušaji lekara da spasu život dečaku bili su uzaludni. Kratko po prijemu u bolnicu dečak je preminuo usled zadobijenih povreda.Policija ni tokom današnjeg dana još uvek nije uspela razjasniti šta je tačno dovelo do pada dečaka sa visine od deset metara.

„U trenutku nesreće dečak se nalazio u svojoj sobi, dok je njegova majka za to vrema bila u drugoj prostoriji. Tačan razlog nesreće se još uvek utvrđuje“, izjavila je portparolka policije Mihaela Rosman (Michaela Rossmann) za APA.

Policija još uvek nije uspela da pronađe svedoka koji je video sam trenutak nesreće, ni da ispita dečakovu majku zbog šoka u kojem se nesrećna žena trenutno nalazi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track