Poslanica Evropskog parlamenta pohvalila napredak Srbije ka EU
Foto: FPO Wien

Podrška slobodaraca u EP

Poslanica Evropskog parlamenta pohvalila napredak Srbije ka EU

Austrija -
Srbija se sa velikom ozbiljnošću trudi da ispuni uslove za pristup, preduzima strukturne reforme u javnom sektoru i pokušava da smanji javni dug i državni deficit, kaže Barbara Kapel

BEČ - Dr Barbara Kapel (Barbara Kappel), poslanica Slobodarske partije Austrije (FPÖ) U Parlamentu Evropske unije, odala je priznanje Srbiji u njenom nastojanju da postane članica EU. Nakon što su proučili izveštaj Komisije EU o Srbiji i njenom napretku prema EU, koji je pretežno pozitivan, slobodarski poslanici u Parlamentu EU su zaključili da dosadašnji napori i uspesi Srbije na ovom putu treba da budu pohvaljeni.

Kapelova naglašava da će pristup Srbije EU doneti koristi i Srbiji i EU.

"Srbija se sa velikom ozbiljnošću trudi da ispuni uslove za pristup, preduzima strukturne reforme u javnom sektoru i pokušava da smanji javni dug i državni deficit“, kaže Kapelova i dodaje da premijer Srbije Vučić nema zazor od osetljivih tema. Kapelova je takođe podsetila da ni prošlogodišnje katastrofalne poplave nisu zaustavile reformatorsku volju Srbije.

Ipak, Srbija mora da premosti demokratsko-politički jaz na području medijskih sloboda, kaže slobodarska parlamentarka.

"Svaka demokratska pravna država treba opoziciju čiji se glas čuje. Ove temeljne vrednosti su važne i moraju se u potpunosti sprovesti“, naglašava Kapelova. Sve u svemu, Srbija je na najboljem putu da postane, kako privredno, tako i pravno, stabilna država, koja deli evropske vrednosti i koja istovremeno čini važan most prema Rusiji, zaključuju slobodarci u Parlamentu EU, koja je glasala za prihvatanje izveštaja Komisije EU o Srbiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track