OSUĐENI ČLANOVI LA FAMILIJE: Banda sa Balkana terorisala austrijsko mesto Pongau
Foto: Rojters

Sud u Salcburgu

OSUĐENI ČLANOVI LA FAMILIJE: Banda sa Balkana terorisala austrijsko mesto Pongau

Austrija -
Bandu su činili Bosanci, Srbi, Hrvati, Makedonci, Bugari, Turci i Austrijanci, a samo šestorica od 32 člana bila su starija od 21 godinu

SALCBURG - U Salcburgu je juče završeno suđenje bandi "La Familija", koja je u poslednjih godinu dana harala salcburškim mestom Pongau.

Osuđeni su jer su od novembra 2013. do jeseni 2014. godine počinili kriminalnih 50 delikata kao što su nanošenje teških telesnih povreda, pretnje, teška oštećenja imovine, kao i nelegalno posedovanje vatrenog oružja.

Bandu su činili Turci, Srbi, Bosanci, Hrvati, Makedonci, Bugari i Austrijanci, a samo šestorica od 32 člana bila su starija od 21 godinu. Najmlađi član star je 16 godina, a najstariji 49.

Od 32 člana bande kojima je tokom ovog procesa suđeno, dvojica, za koje se smatra da su vođe klana i kojima se na teret stavljaju teške optužbe osuđena su na 21 odnosno 24 meseca zatvora.

Osam članova bande dobilo je uslovne kazne, dok su druga četvorica prošla sa poluuslovnim kaznama. Desetorici optuženih je izrečena novčana kazna, a ostala osmorica su oslobođena svih optužbi. Tokom suđenja izjave je dalo 40 svedoka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track