NE VRAĆAJU PARE ZA JAHTU: Austrijanci plene imovinu Svetozara Marovića i sina?!

Pokrenuta prinudna naplata

NE VRAĆAJU PARE ZA JAHTU: Austrijanci plene imovinu Svetozara Marovića i sina?!

Austrija -
Heta lizing je tražio blokadu nepokretne imovine Svetozara Marovića, uključujući kuću u Krimovici, zemljište čiji je vlasnik, kao i da blokira njegova primanja u Budvanskoj rivijeri i DPS-u

BEČ - Austrijska Heta lizing pokrenula je prinudnu naplatu nad imovinom potpredsednika DPS-a Svetozara Marovića i njegovog sina Miloša Marovića, prema menicama kojima su oni kao jemci garantovali of šor firmi Galaxy LTD da će austrijskoj kompaniji biti vraćeno 8,5 miliona evra kredita, saznaju podgoričke “Vijesti” u kotorskom Osnovnom sudu.

Tim novcem, a posredstvom firme Galaxy, kupljena je 2008. godine luksuzna jahta “Ferretti”, napravljena po porudžbini. Za nju, osim datog učešća u milionskom iznosu prilikom kupovine, nije vraćen kredit bivšem Hipo lizingu iz Klagenfurta, koji se sada zove Heta leazing Karten GMBH and Co.

Firma Galaxy LTD je registrovana u državi St. Vinsent i Grenadini, u Karipskom moru.

Marovići, prema nezvaničnim informacijama iz kotorskog Osnovog suda, sad osporavaju sadržaj potpisa na dve izdate menice, kojima celokupnom svojom imovinom Svetozar i Miloš garantuju povraćaj kredita of šor firme Galaxy.

Osnovni sud u Kotoru je nedavno ekspresno, za samo par dana, uvažio prigovor Marovićevog advokata Luke Stijepovića na rešenje o prinudnom izvršenju, zbog čega je ovaj spor prerastao u parnicu.

U prigovoru, prema nezvaničnim informacijama iz suda, sporio se sadržaj potpisa dva Marovića na menicama, koje su izvršne isprave za prinudnu naplatu duga nad imovinom dva jemca.

Austrijanci su zbog nevraćenog kredita polovinom februara odlučili najpre preko izvršenja da naplate prinudno menice dva Marovića nad celokupnom imovinom.

Posredstvom javne izvršiteljke Branke Samardžić iz Kotora, Heta lizing je tražio blokadu nepokretne imovine Svetozara Marovića, uključujući kuću u Krimovici, zemljište čiji je vlasnik, kao i da blokira njegova primanja u kompaniji Budvanska rivijera, gde je predsednik borda, kao i u DPS-u gde je potpredsednik.

Tražilo se i izvršenje nad stanom i zemljištem, čiji je vlasnik Miloš Marović.

(Vijesti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track