MISLILA DA JE NAŠLA SRODNU DUŠU: Ukrao identitet na Fejsbuku i izvukao pare od nesuđene drage!
Foto: Printscreen Heute.at

Prevarena

MISLILA DA JE NAŠLA SRODNU DUŠU: Ukrao identitet na Fejsbuku i izvukao pare od nesuđene drage!

Austrija -
Nakon što je otkrila prevaru Mariane H. (48) je podnela prijavu protiv svog „ljubavnika“. Prijavu protiv nepoznatog prevaranta je podneo i Amerikanac čiji je identitet prevarant ukrao

BEČ - Bečlijka Mariane H. (Marianne H., 48) nasela je na udvaranja muškarca koji se predstavljao kao Amerikanac Džonson L. (Johnson L.), te mu uplatila 4.000 evra kako bi mogao sebi platiti put do Beča. Ispostavilo se da je prevarant ukrao identitet drugog muškarca. Policija ispituje celi slučaj, piše danas dnevni list Hojte.

Mariane H., koja je preko Fejsbuka želela da upozna srodnu dušu, upoznala je oko rimokatoličkog Božića na ovoj društvenoj mreži Amerikanca Džonsona L., sa kojim se prvo dopisivala, razmenjivala fotografije, a na kraju dala i broj telefona. Amerikanac je na kraju izrazio želju da poseti Mariane H. u Beču.

„Ispričao mi je da je dva puta napadnut i čak poslao fotografije iz bolnice“, ispričala Mariane H. za Hojte.

Ona je Džonsonu u više navrata uplatila na račun ukupno 4.000 evra. Međutim, Mariane H. je kasno shvatila da je prevarena i da je namera njenog „dečka“ bila samo da od nje izvuče novac.

„Pre nego je trebao da dođe za Beč, poslao mi mejlom kopiju svog pasoša. Tada sam primetila da datum rođenja u njegovom pasošu ne odgovara onome koji mi je ranije rekao. Nakon toga sam otkrila da je sve fotografije, kao i svoj identitet ukrao od jednog korisnika Fejsbuka iz SAD“, kaže prevarena Mariane H.

Nakon što je otkrila prevaru Mariane H. je podnela prijavu protiv svog „ljubavnika“. Prijavu protiv nepoznatog prevaranta je podneo i Amerikanac čiji je identitet prevarant ukrao. Policija radi na resvetljavanju ovog slučaja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track