ARHITEKTA TVRDI: 11. septembar je bio izrežiran, u njujorškim kulama je bio postavljen eksploziv!
Foto: AP

Ričard Gejdž drži predavanje u Beču

ARHITEKTA TVRDI: 11. septembar je bio izrežiran, u njujorškim kulama je bio postavljen eksploziv!

Austrija -
U ime arhitekata i inženjera koji sumnjaju u zvaničnu verziju napada na kule bliznakinje u Njujorku Gejdž će u Beču održati multimedijalnu prezentaciju na ovu temu

BEČ - Ričard Gejdž, jedan od najpoznatijih predstavnika udruženja "Arhitekte i inženjeri za istinu o 11. septembru“ održaće 11. maja predavanje u Beču, gde će pokušati da dokaže da su 11. septembra 2001. oblakoderi Svetskog trgovinskog centra u Njujorku namerno razneseni eksplozivom.

U ime arhitekata i inženjera koji sumnjaju u zvaničnu verziju napada na kule bliznakinje u Njujorku Gejdž će u Beču održati multimedijalnu prezentaciju na ovu temu. On naglašava da je nakon iscrpnog istraživanja i naučnih i forenzičkih dokaza, kao i izjava očevidaca koji su bili zanemareni, zahtevano ponovno, nezavisno detaljno istraživanje katastrofalne i strukturalne greške.

Najzastupljenija teorija zavere koja se već 14 godina ponavlja je da su već unapred u oblakoderima bile postavljenje bombe koje su raznele 3 zgrade. Upravo je ta treća zgrada (World Trade Center 7) izazvala sumnje, jer se srušila, a pritom nije bila pogođena, odnosno u nju nije udario avion, kao u dve kule.

Teoretičari različitih teorija zavere pričaju o namerno postavljenom eksplozivu "termit“, što zvanični dokazi osporavaju.

Oficijalni rezultati istrae o rušenju tri oblakodera FEMA (Federalna agencija za zaštitu od katastrofa) i državne tehničke agencije NIST su na osnovu mišljenja ovih teoretičara "nepotpuna i pogrešna“.

Gejdž i njegovi istomišljenici smatraju da su ova oficijelna istraživanja zasnovana na laži i da su samo neki dokazi uzeti u obzir kako bi dokazali to što su želeli, a svi ostali dokazi su, kako tvrde, odbačeni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track