VRAĆA SE ZIMA: Danas će Austriju zahvatiti jako nevreme sa kišom i snegom!
Foto: Printscreen Osterreich

STIŽE HLADNI TALAS

VRAĆA SE ZIMA: Danas će Austriju zahvatiti jako nevreme sa kišom i snegom!

Austrija -
U prepodnevnim satima olujno nevreme zahvatiće gornju i donju Austriji, i Beč, a posle 11 sati stiže do Salcburga, Štajerske, Tirola i Koruške

BEČ - Meteorolozi upozoravaju da će Austriju zahvatiti jako nevreme.

Ovo zahlađenje stiže preko Italije nad kojom su se već nadvili olujni oblaci koji se kreću ka Alpima, i donose talas hladnog vazduha ka sredini Evrope. Na radaru se može videti kako se zapadu zemlje približava jako nevreme, a u austrijskoj pokrajini Foralberg (Voralberg), kao i u nekim delovima Tirola već pada sneg. Na istoku zemlje očekuju se udari vetra do 100 kilometara na sat, a u nekim delovima Austrije i do 120 kilometara na sat.

U prepodnevnim satima olujno nevreme zahvatiće gornju i donju Austriji, i Beč, a posle 11 sati stiže do Salcburga, Štajerske, Tirola i Koruške. Posle sunčanog jutra na severoistokzemlje tokom popodneva se očekuje naoblačenje, a kiša i jaki pljuskovi će zahvatiti skoro celu Austriju. Zbog toga će se uprepodnevnim satima temperatura kretati od 8. do 18. podeoka, a na severoistoku i istoku zemlje će biti još toplije, da bi u popodnevnim i večernjim satima došlo do naglog zahlađenja i pada temperature koja će se kretati između 4 i 9 stepeni.Na planinama (od 1.500 do 1.800 metara), moguće su snežne padavine a duvaće jak severozapadni vetar. Na planinama u Tirolu i Foralbergu (Voralberg) očekuje se novi snežni pokrivač od 10-20 santimetara visine. Meteorološka stanica Galcig (Galzig) javlja da je u poslednjih sat vremena palo 3,2 litara kiše po kvadratnom metru a da je temperatura pala na -1 do 2 stepena. Ulica „Silvereta Hohalpenštrase (Silveretta Hochalpenstraße) “ u Tirolu je zbog novonapadanog snega u oba smera zatvorena. (M. Ć.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track