BIZARNO: Crkvenjak imao seks sa dečakom, pa tužio njegovog rođaka zbog ucene!
Foto: Rojters

Priznao, pa tužio

BIZARNO: Crkvenjak imao seks sa dečakom, pa tužio njegovog rođaka zbog ucene!

Austrija -
Radnik biskupije u Beču se sam prijavio zbog seksa sa maloletnikom, ali je i podneo tužbu zbog iznude novca

BEČ - Crkvenjak koji je u jednoj bečkoj crkvi sa 14-godišnjim dečakom redovno imao oralni seks tužio je dečakovog rođaka jer ga je ovaj ucenio tražeći 6.000 evra "za ćutanje".

Tokom 2013. i 2014. godine u crkvi su se odigravali seksualni kontakti između ckrvenjaka i dečaka koji je tada imao 14 godina. Za to je saznao jedan 18-godišnji rođak dečaka i prinudio 39-godišnjaka da mu plati 6.000 evra kako ne bi širio priču dalje.

Međutim, kada je 18-godišnjak od crkvenjaka zatražioo 10.000 evra i kada mu je zaprećeno "prijateljima’’, radnik biskupije u Beču se sam prijavio zbog seksa sa maloletnikom, ali je i podneo tužbu zbog iznude. Njega sada očekuje poseban proces. On je nakon kratke suspenzije u martu razrešen i sada radi kao prodavac.

Slučaj protiv mladog ucenjivača je odložen jer se on nije pojavio na suđenju. Međutim, njegov rođak koji je imao seks sa crkvenjakom, pred porotom je potvrdio da je ovaj ucenjivao crkvenjaka.

Nakon kraćih konsultacija, porota je odlučila da "da još jednu šansu’’ optuženom. On je osuđen na 24 meseca zatvora, od čega je 8 bezuslovno. Pored toga, on je već u tom trenutku imao 11 meseci uslovne kazne zbog teških pljački. Stoga je uslovna kazna produžena na pet godina.

,

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja