KOCKARI PREVARILI ZAKON: Sa slot aparata prešli na onlajn kockanje!
Foto: Reuters, 24.4.2015.

Zeznuli sistem

KOCKARI PREVARILI ZAKON: Sa slot aparata prešli na onlajn kockanje!

Austrija -
Vlasnici kladionica su nakon zabrane korišćenja slot automata došli na ideju kako da ipak nastave sa kockom, a da pritom ne koriste zabranjene automate, izveštava austrijski Dosije

BEČ - Početkom godine u bečkim lokalima je zabranjeno kockanje, ali ove regulative se ne pridržava svako. Vlasnici lokala koje nemaju licencu za kockanje su zaključali automate, ali sada preko interneta daju igračima mogućnost onlajn kockanja.

Vlasnici pojedinih lokala i kladionica su nakon zabrane korišćenja slot aparata došli na ideju kako da ipak nastave sa kockom, a da pritom ne koriste zabranjene automate, izveštava austrijski Dosije (Dossier).

Igrači imaju pristup onlajn kazinima, s tim što se ulaganja i dobici uplaćuju i isplaćuju direktno u lokalima. Jedan od tih lokala je, navodno i sportska kladionica “Cashpoint”, piše Dosije.

"Cashpoint" ne priznaje ovu optužbu. Njihov advokat ističe da oni nemaju mogućnost kockanja ni u jednom lokalu kako u Beču, tako i u celoj Austriji. On naglašava da su kompjuteri koji se nalaze u prostorijama Cashpointa tu zbog pristupa internetu, a koje stranice će mušterije otvarati, to, kaže, nije njihov problem.

Ministarstvo finansija naglašava da je postavljanje računara u svrhu kockanja i te kako zabranjeno. Svaka ponuda ili mogućnost ilegalnog kockanja je zabranjena, izjavili su u ministarstvu za austrijski javni servis ORF.

Podsetimo, Ustavni sud Austirje potvrdio je odluku Grada Beča od 1. januara ove godine kojom se zabranjuje držanje slot aparata u ugostiteljskim objektima i salonima za igru. Izuzetak su objekti koji imaju licencu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track